English
MENU

Raija Malka

Raija Malka. Foto: Risto Nieminen

Den finske billedkunstner Raija Malka (f. 1959) bor og arbejder i Lissabon og Helsinki. Malka er uddannet fra School of Arts, Design and Architecture på Aalto Universitetet i 1985, og var endvidere på kunstnerophold på La Cité Internationale des Arts i Paris fra 1991 til 1996.

Malka her holdt utallige solo-udstillinger i bl.a. Caroline Pagès Gallery og Centro de Arte Moderna – Fundação Calouste Gulbenkian i Lissabon, Borusan Music House i Istanbul og Museum of Contemporary Art i Helsinki.

Ud over udstillinger i ind- og udland, har Raija Malka også arbejdet som iscenesætter og kostumedesigner i teatre og operaer af finske instruktører og komponister såsom Kaija Saariaho, Olli Kortekangas og Laura Ruohonen.

Foruden sit kunstneriske virke underviser Raija Malka også på Aalto University, School of Arts, Design and Architecture og vier en stor del af sin tid til kunstformidling og -uddannelse for børn.

NJORD Biennale har bestilt et helt nyt værk af Raija Malka, som vil blive præsenteret på NJORD 2016. Værket STILLEBEN er en arkitektonisk installation, som med udgangspunkt i Kaija Saariahos radiofoniske værk Stilleben (1987-88) præsenterer en klanglig, visuel og rumlig realitet.

Raija Malkas installation Stilleben åbner den 30. januar, og kan herefter ses hver lørdag og søndag kl. 10 - 16 frem til den 28. februar.

NJORD BIENNALE

NJORD Biennale er Københavns nye biennale for samtidsmusik og samtidskunst. Med fokus på klangfarver i musikken og farveklange i billedkunsten samler biennalen en række komponister, billedkunstnere, musikere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

TILMELD DIG NYHEDSBREV