English
MENU

Jakob Hultberg

undefined

Dirigenten Jakob Hultberg er født og opvokset i Sverige og i dag bosat i Malmø. Han tog sin grunduddannelse på Musikhøgskolan i Gøteborg hvor han studerede musikteori og komposition og senere direktion. Sin diplomuddannelse i orkesterdirektion tog han på Det Kgl. Danske Musikkonser- vatorium i København hos Giancarlo Andretta.

Under og efter sin uddannelse har Jakob Hultberg arbejdet med alle landets større orkestre. Også i Sverige har han arbejdet med mange af symfoniorkestrene og har også dirigeret flere produktioner på operaen i Gøteborg.

Jakob Hultberg har i en årrække arbejdet på Det Kongelige Teater i forskellige sammenhænge - både på operaproduktioner og et antal kammerkoncerter med større og mindre ensembler fra Det Kongelige Kapel. I 2015 gjorde han sin formelle debut på teatret med uropførelsen af Pelle Gudmundsen-Holmgreens opera Sol går op sol går ned samt på Den Kongelige Ballet med Svanesøen. Siden januar 2014 har Jakob Hultberg været chefdirigent og kunstnerisk leder for Kammerkoret Camerata, med base i København. Med dem har han i 2015 dirigeret  Bachs Matthäuspassion og Händels Messias samt en lang række acappella-koncerter.

NJORD biennale 2016

TILMELD DIG NYHEDSBREV